postimage-3339

Sista chansen!

Santeri Tuori och Kim Simonsson

Ålands konstmuseums sommarutställning med skulptören Kim Simonsson och videokonstnären Santeri Tuori bjuder besökarna på en konstupplevelse med möjligheten att stiga in i Tuoris stämningsfulla skogslandskap samt möta Simonssons fängslande mossfolk.

Skogen slingrar sig som ett tätt ekosystem i Santeri Tuoris videoinstallation. I grenarnas föränderliga rörelsemönster, i djupet av de gråa nyanserna och i vindens ljudvärld, skissas skogens mångsidiga tid fram. Mitt i den färglösa terrängen skimrar det grönt. Kim Simonssons keramikskulpturer är lika tidlösa som skogen de bebor. De är som budbärare från delade drömvärldar, på samma gång från det förflutna och från framtiden.

Utställningen pågår 24.5 – 15.9.2019

 

bg_right
  • Ålands landskapsregering