postimage-3054

SISTA CHANSEN

Passa på att se Anette Gustafssons akvareller och Johan Karlssons skrotkonst, sista dagen för utställningen är söndagen den 3.3.

Akvarellkonstnären Anette Gustafsson och skrotkonstnären Johan Karlsson kommer med sitt utställningssamarbete inviga utställningsåret 2019 på Ålands konstmuseum.

Båda konstnärer hittar sin inspiration i naturen, Gustafsson i landskap och hav och Karlsson i de djur som finns i naturen runt i kring oss. Deras uttryckssätt skiljer sig dock markant, från akvarellens böljande former till metallens hårda blänkande yta. Tillsammans bildar de en helhet där vargen strövar bland spegelblanka landskap och fantasin och verkligheten får råda i harmoni.

VERNISSAGE lördagen den 2.2 kl. 14-16. Utställningen öppnas av Konstnämndens ordförande Gunilla G Nordlund.

LUNCHGUIDNING torsdagen den 7.2 kl. 12 med konstnärerna.

WORKSHOP FÖR BARN lördagen den 9.2 kl. 13-16

 

Anette Gustafsson

Akvarellkonstnären Anette Gustafsson (f.1966) hämtar inspiration från naturen och havet. Hennes akvareller är stämningsfulla, med ett lite öde landskap och ofta i storformat. Anette är bosatt i Tullnäs, Norrtälje, men vistas på Rödhamn i Lemland där familjen driver ÅSS gästhamn. Havet och den blå tonen är ofta närvarade i Anettes målningar, och hon använder mycket vatten och breda penslar när hon arbetar. Hon har till och med arbetat under vattenytan för att ge målningarna en till dimension.

Anette har varit verksam som konstnär sedan 80-talet och har haft utställningar hemma i Sverige, men även deltagit i utställningar i bl.a. Belgien, Danmark, Frankrike, Spanien, Island och Brasilien. På Åland har hon haft flera utställningar och även samarbetat med Åland Post och utformat fyra frimärken genom åren. Anette arbetar även med pedagogisk konstnärlig verksamhet inriktad på barn.

Johan Karlsson

För lite över 10 år sen började Johan Karlsson (f.1974) med sina skrotskulpturer. Till en början var det mer insekter men idag inspireras han även av större djur såsom vildsvin, vargar mm. I rostiga gamla bildelar, tandläkarredskap och skruvar hittar han former som sedan får växa fram till olika djur. Materialet hittar han bland annat i skogen och från olika verkstäder, skrotar samt från både bekanta och obekanta.

Arbetet med metall började redan 1997 på metall- och trälinjen på Hantverksskolan i Tosarby där även första utställningen visades 1998. Sen dess har Karlsson deltagit i flertalet utställningar och har även medverkat i barnprogrammet Philofix på SVT. Hans arbeten kan ses runt om på Åland, bland annat utanför Övernäs skola i form av en stor robot.

 

Ett samarbete görs med Galleri Skarpans som under tiden 8.2-2.3 kommer visa akvareller av Anette Gustafsson.

http://www.galleriskarpans.ax/

 

bg_right
  • Ålands landskapsregering