Between No Bodies

09 Jan 2018 - 18 Mar 2018

Möt designern Minna Palmqvist och bildkonstnären Nayab Ikrams värld av textil, rörelse och symbolism. I utställning Between No Bodies visas kraftfulla uttryckssätt i form av video-, foto- och textilkonstverk där kroppen är i fokus. En befriande utställning om identitet, maktstrukturer, förväntningar och tillhörighet.

Nayab Ikram är visuell konstnär. Hon är född på Åland och bor tillfälligt i Åbo där hon nu är verksam. Hennes konstnärskap rör sig mellan olika medier och bottnar i symbolik och mystik.

Minna Palmqvist är konstnär och modeskapare. Palmqvist är född på Åland och nu verksam i Stockholm. Hon fokuserar på samhällets syn på kvinnans kropp och vad den tillåts vara och göra.

Välkommen på vernissage torsdagen den 8.2 kl. 18

Gemensam vernissage tillsammans med Kulturhistoriskamuseet. Annika Dahlblom, Museichef Ålands Museum, öppnar utställningarna Between No Bodies och Då farfars mormor var ung – dräkter ur samlingarna.