Skolor och daghem

På Ålands konstmuseum är alla dagis och skolor välkomna att ta del av våra basutställningar och våra specialutställningar. Vårt mål är att erbjuda program som passar alla åldrar. Ett besök kan bestå av en guidning samt en workshop eller enbart en pedagogisk visning. Ni får också komma på besök utan guidning med er lärare. Ta en titt på vilka utställningar och program vi har att erbjuda hösten 2017.

Kontakta pedagog Evelina Lindahl för bokning av guidning/program – evelina.lindahl@regeringen.ax tel: 018-25424
Info samt bokning av övriga guidningar via museets reception på – info@museum.ax – tel: 018-25426

del1HT2017
del2HT2017

FÖLJANDE SPECIALUTSTÄLLNINGAR FINNS UNDER HÖSTTERMINEN 2017

HT2017Special

1. ARVET av Keathy Ericsson-Jourdan
(till 10/09)

Målningar, gobelänger och blomstrande tolkningar inspirerat av mönster på åländska folkdräkter.
Ålder: Alla åldrar
Tangerar följande skolämnen: Bildkonst och slöjd

2. Talar föremålen svenska?
(till 1/10)

En utställning med en historisk överblick på de föremål och historier som format ålänningens identitet.
Ålder: Åk 7 och uppåt
Tangerar följande skolämnen: Historia och samhällskunskap

3. Villu Jaanisoo & Berit Talpsepp-Jaanisoo
(28/09-13/11)

Skulpturer som föreställer historiska författare och nya tolkningar av Michelangelos renässans skulpturer.
Ålder: Alla åldrar
Tangerar följande skolämnen: Bildkonst och slöjd

4. Vårt Finland
(13/10-19/11)

En fotoutställning av
fotoklubben Obscura. Hur skulle du förklara ditt Finland med en enda bild?
Ålder: Åk 3 och uppåt
Tangerar följande skolämnen: Bildkonst

vargstensslätten_small
Vi erbjuder också guidningar och skolpaket utanför museet när tillfälle ges och sänder ut utskick till skolor när sådana tillfällen finns.
väktarsDagis1_small