postimage-2109

Skolor och daghem

Specialprogram våren 2017

Häng med pedagogerna på lärorika visningar under våren! Varför inte boka en visning av Helene Schjerfbecks verk Konvalescenten? Eller besök utställningen ”Vem är hen? Om språk och identitet”. Läs mer i länken nedan:

Specialprogram våren 2017

Ordinarie skolpaket

Välkommen att boka våra förundervisnings- och skolpaket till Kulturhistoriska och Ålands konstmuseum!

Välj mellan 3 paket:

1. KONST
Rundvandring i 45 minuter med guidning och dialog i konstmuseet. För den som vill stanna 75 minuter kan vi erbjuda arbetsuppgifter med konstpedagogiskt innehåll på följande nivåer:

a) Förundervisning/åk 1-2    b) åk 3-6     c) högstadiet/Gymnasium/Medis

2. KULTUR
Rundvandring i 45 minuter med guidning och dialog. För den som vill stanna 75 minuter kan vi erbjuda arbetsuppgifter med kulturhistoriskt innehåll på följande nivåer:

a) Förundervisning/åk 1-2    b) åk 3-6     c) högstadiet/Gymnasium/Medis

3. KONST & KULTUR KOMBO
Rundvandring i 45-60 minuter, dialog och reflektion i både kulturhistoriska och konstmuseet.

KOSTNADER

Barn, elever och studerande på åländska daghem och i åländska skolor på samtliga stadier, besöker kostnadsfritt Ålands museum tillsammans med sina respektive pedagoger, assistenter eller grupp-handledare. Även visningen och det pedagogiska materialet är tills vidare gratis.

GRUPPSTORLEK

Gruppstorleken rekommenderas vara max. 20 personer. Då antalet överstiger, meddela vid bokningen om möjlighet att få dela gruppen i två delar, och få två guidningar samtidigt.

TIDSÅTGÅNG

Föreslagen tidsåtgång för guidningar av förundervisningsbarn och skolelever/studerande ligger för närvarande på 45 minuter per grupp. Vi har ändå valt att erbjuda förlängda paket på 45 – 75 min. Besök oss mellan  kl. 09.00 – 16.00.

BOKNING

Kontakta receptionen för bokning och information på tel. 25426, eller per e-post: info@museum.ax.

Vid övriga frågor gällande upplägg och innehåll av paketen, kontakta vår pedagog Annica Dahlbjörk på tel. 25422, eller per e-post: annica.dahlbjork@regeringen.ax.

bg_right